Ontdek Bunschoten-Spakenburg

uiteten Spakenburg

Culinair genieten

Van een gebakken visje, een heerlijke lunch tot aan een culinair 5 gangen diner: je kunt het hier allemaal proeven!
Neem plaats op een van de terrassen in het oude centrum, geniet van een dampende cappuccino of een ambachtelijk gemaakt ijsje met uitzicht op de museumhaven.

museumhaven Spakenburg

Museumhaven

De oude botterwerf bestaat al net zo lang als Spakenburg zelf. Vanaf de 13e eeuw vonden de Zuiderzeevissers hier een ligplaats voor hun botters. Na aanleg van de afsluitdijk verdween de visserij en werden schepen door particulieren gekocht voor recreatie. De oude botterwerf is nu omgetoverd tot de museumhaven waar originele botters nog steeds worden onderhouden. Een derde deel van de hele vloot in Nederland ligt in Spakenburg!

Fietsroutes Spakenburg

Fietsen & wandelen

Fietsen over de dijk, langs het Eemmeer of wandelen door het vissers- en boerenverleden. Ervaar de rust in de vrije natuur of het gezelschap van een karakteristiek dorp. Bij het VVV kantoor kunt u gratis fiets- en wandelroutes verkrijgen. 

botenverhuur Spakenburg

Waterpret

Bij de Jachthaven Nieuwboer kunt u een sloep of zeilboot huren. Hiermee kunt u de randmeren verkennen en uitwaaien op het water.

Watersportcenter & Beachclub de Eemhof biedt ontelbare mogelijkheden aan om een middagje lekker bezig te zijn op en in het water. U kunt terecht voor een middagje plezier in het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo! Daarnaast verhuren zij onder andere ook kano's, flyboards en surfplanken geschikt voor windsurfen.